Telefon (Luni-Vineri 9-16) 0751245131
Limba

All Categories

  • All Categories
  • Toate produsele Varga
  • Produse împotriva căderii părului
  • Împotriva căderii părului de tip masculin
  • Împotriva căderii părului pentru femei
  • Tratamente pentru păr
  • Îngrijirea picioarelor
  • Alte produse pe bază de plante medicinale

Șampon cu Cofeină

10 argumente în favoarea Șamponului cu cofeină pentru fire de păr mai puternice!

Cafeaua este o băutură răspândită la nivel mondial care ne oferă putere și energie. De asemenea, nu întâmplător, utilizarea Șamponului cu cofeină devine din ce în ce mai populară: Experiența arată că cofeina absorbită prin scalp oferă foliculilor de păr un nou impuls.

De ce este util șamponul cu cofeină?

Cel mai important ingredient activ din cafea, cofeina, determină organismul să adune  „soldaţii“ și să-și îndeplinească sarcinile cu succes - nefiind exceptate de la aceste efecte nici foliculii de păr! Fără să dorim să fim exhaustivi, am adunat 10 argumente pentru a dovedi că merită să încercăm șampoanele cu cofeină.

1.    O ceașcă de cafea oferă energie corpului și sufletului, iar cofeina poate reporni, nu numai corpul epuizat, ci și foliculii de păr obosiți.

2.    Studiile arată că cofeina aplicată extern pe scalp reduce deshidratarea, protejând astfel foliculii de păr de efectele nocive ale mediului extern. Deshidratarea scalpului poate fi cauzată de vopsirea prea frecventă a părului sau de alte intervenții cu substanțe chimice, coafarea efectuată la temperaturi ridicate sau utilizarea excesivă a diferitelor fixative, dar nici poluarea aerului din marile orașe nu  generează  efecte benefice asupra pielii. Scalpul deshidratat nu mai este capabil să-și îndeplinească funcția sa de protecție, firele de păr devin mai vulnerabile, adesea se despică. Astfel, prevenirea deshidratării scalpului ajută la păstrarea sănătății și integrității părului.

3.    Cu ocazia spălării părului, conținutul de cofeină al șampoanelor este absorbit prin foliculii de păr în câteva minute.

4.    Cofeina din șampoane susține creșterea părului prin stimularea metabolismului celular. Desigur, prin utilizarea șamponului cu cofeină în sine nu se va crește coama de leu tuturor, dar utilizarea regulată a Samponului VARGA din plante medicinale cu Cofeină întărește și completează efectele Picăturilor împotriva căderii părului VARGA și Picăturilor de păr fortifiante Varga. 

5.    Cele mai bune șampoane recomandate pentru întărirea părului subțiat conțin, pe lângă cofeină, extracte din plante medicinale care stimulează circulația sanguină la nivelul scalpului. Din sângele proaspăt care circulă în capilare, foliculii de păr obțin substanțele nutritive esențiale necesare funcționării.

6.    Cofeina este o substanță naturală, care se găsește nu numai în cafea, ci într-o formă ușor modificată și în ceaiuri, nuci de cola și chiar și în boabe de cacao. Nu întâmplător, multe persoane consumă cafea, ceai, cola sau ciocolată înaintea unui examen sau unui efort mental sau fizic! Cofeina oferă energie fiecărui părticică a corpului, inclusiv inimii, creierului, mușchilor și foliculilor de păr!

7.    Efectele cofeinei sunt bine cunoscute, nu provoacă o surpriză neplăcută. Oamenii beau cafea de secole pentru a-și îmbunătăți performanța și starea de spirit.

8.    Unora nu le place cafeaua, după consum de cafea nu se simt bine, prezintă palpitații. Cu toate acestea, extractul de cofeină absorbit prin scalp nu reprezintă un motiv de îngrijorare, efectele proprietăților energizante ale șampoanelor cu cofeină trec neobservate!

9.    Mulți dintre iubitorii de cafea prepară acasă cafeaua. Înainte de spălarea părului, masca de păr cu cofeină poate fi făcută din zațul de cafea. În funcție de lungimea părului, zațul de cafea se  amestecă cu câteva linguri de ulei de măsline sau nucă de cocos și masca perfectă pentru păr de casă este gata. După aceea, însă, vei avea nevoie de o spălare foarte amănunțită a părului, deci pe masca preparată acasă să utilizezi doar dacă ai puțin mai mult timp și dispoziție decât de obicei de a te implica în procesul de îngrijire a părului!

10. Șampoanele cu cofeină recomandate în completarea tratamentelor împotriva căderii părului, în majoritatea cazurilor, conțin și o serie de alte ingrediente care restabilesc echilibrul scalpului, întăresc structura părului și stimulează creșterea părului.


Șamponul VARGA din plante medicinale de Cofeină pe lângă cofeină, pentru a menține părul nu numai curat și îngrijit, ci și strălucitor și puternic, conține 15 tipuri de extracte din plante și pantenol, din care se formează vitamina B5, esențială pentru creșterea normală a părului. Extractele de plante din compoziția Șamponului VARGA din plante medicinale cu Cofeină conțin vitamine, minerale și aminoacizi esențiali pentru o creștere sănătoasă a părului, întărind structura părului, respectiv protejând părul. Extractul de hrean, mentă și de sulfină stimulează circulația capilarelor la nivelul scalpului, iar sângele proaspăt oferă foliculilor de păr mai mulți nutrienți, favorizând astfel creșterea firelor de păr mai puternice și mai sănătoase. Datorită conținutului ridicat de acid silicic al extractului de coada-calului și de urzică, reprezintă cea mai optimă sursă de siliciu pentru păr. Acest mineral este responsabil pentru integritatea structurii firului de păr, conferind putere părului. Extractul de frunze de mesteacăn, precum și infuzia de frunze de nuc sunt cunoscute din medicina populară ca și  agenți de întărire, anti - mătreață și anti-cădere a părului. Plantele medicinale cu proprietăți antiinflamatoare, de strângere a porilor, de protejare și calmante ale pielii din Șamponul VARGA din plante medicinale de Cofeină redau echilibrul scalpului. Extractul de cafeină sprijină creșterea părului și întărește funcția de protecție a scalpului împotriva influențelor nocive externe ale mediului. 


La fel ca și șampoanele cu conținut bogat de plante medicinale în general, Șamponul VARGA din plante medicinale de Cofeină usucă puțin părul. Tocmai din acest motiv este o alegere ideală pentru păr gras, însă pe vârfurile de păr uscate, după spălarea se recomandă utilizarea Balsamului de păr Varga, pentru a menține puterea părului și vârfuri cu un aspect frumos, perfect aliniate. 


Pe lângă utilizarea Picăturilor de păr VARGA destinate împotriva subțierii, despicării și împotriva căderii părului, în rutina normală de îngrijire a părului e recomandat includerea utilizării Șamponului VARGA din plante medicinale cu Cofeina și Balsamului de păr Varga, cei care asigură ca foliculii de păr slăbiți să funcționeze din nou cu puteri depline!