Telefon (Luni-Vineri 9-16) 0751245131
Limba

All Categories

  • All Categories
  • Toate produsele Varga
  • Produse împotriva căderii părului
  • Împotriva căderii părului de tip masculin
  • Împotriva căderii părului pentru femei
  • Tratamente pentru păr
  • Îngrijirea picioarelor
  • Alte produse pe bază de plante medicinale

Soluții naturale împotriva varicelor

Durerea regulată la nivelul picioarelor, provocată statului în picioare prelungit, mersului pe jos, cărării bagajelor, suprasolicitării zilnice a picioarelor, este un simptom experimentat frecvent de foarte multe persoane. Spray-ul revigorant Varga -  pentru picioare grele, obosite, varicoase ameliorează senzația de oboseala și de arsură datorată statului în picioare prelungit, mersului pe jos, suprasolicitării zilnice a picioarelor.

 

Simptomele varicelor

Venele varicoase sunt vene superficiale dilatate, vizibile în primul rând la nivelul extremităților inferioare. Venele, superficiale, care se află aproape de suprafața pielii se dilată, devin sinuoase, iar la nivelul acestui segment fluxul sanguin încetinește. Apar adesea vene largi, proeminente, palpabile și vizibile la suprafața pielii, localizate la nivelul coapsei, popliteului și al gambei.

Pentru cei care sunt mai predispuși la apariția varicelor datorită transmiterii genetice a afecțiunii, stilul de viață sedentar, obezitatea, sarcinile multiple, munca fizică grea, ridicarea de greutăți sau sporturile active care pun o sarcină puternică pe picioare contribuie, de asemenea, la dezvoltare venelor varicoase, acest risc crescând odată pe măsura înaintării în vârstă.

Soluții naturale împotriva varicelor

Apariția stărilor dureroase la nivelul picioarelor, senzației de picioare de plumb în mod regulat la sfârșitul zilelor istovitoare de muncă fizică, statul în picioare, provoacă stare generală de rău, disconfort, însoțită de oboseală. În cazurile severe, varicele necesită tratament de specialitate, dar chiar și la apariția principalelor simptome ale stadiului inițial al varicelor, respectiv senzației de picioare grele percepute la sfârșitul zilei, trebuie să se acorde o atenție deosebită îngrijirii varicelor. Stimularea circulației sanguine în zona membrelor inferioare prin metode naturale ajută la prevenirea deteriorării stării de sănătate, ce apare la multe persoane odată cu înaintarea în varsta, respectiv la menținerea sănătății.

 

Datorită extractelor pure din plante medicinale din formula produsului, Spray-ul revigorant Varga -  pentru picioare grele, obosite, varicoase, oferă o senzație de împrospătare rapidă, iar procesul de aplicare a produsului nu durează mai mult de câteva secunde! Cel mai important ingredient din conținutul produsului, urzica, datorită proprietăților sale analgezice, a fost utilizat pe scară largă în medicina populară pentru flagelarea picioarelor dureroase, reumatice. Frunzele înțepătoare de urzică irită pielea, determinând creșterea fluxului sanguin la nivelul capilarelor și înroșirea pielii la locul de contact. Creșterea fluxului sanguin încălzește țesutul subcutanat, contribuind la ameliorarea durerii. De asemenea, efectul asupra creșterii fluxului sanguin al extractului natural de urzică se aplică și în preparatele moderne pe bază de plante. Extractul de urzică, similar cu efectul iritant asupra pielii al frunzelor de urzică, stimulează fluxul sanguin la nivelul capilarelor în zona tratată, prin care nu numai că ameliorează durerea, ci și oferă o senzație de împrospătare a picioarelor obosite. În spray-ul revigorant Varga efectul de îmbunătățire a circulației sanguine al extractului de urzică este susținut și de extractul de semințe de muștar.

 

De asemenea, relaxarea și înclinarea picioarelor suprasolicitate, purtarea, în caz de nevoie, a ciorapilor compresivi cu efect vasoconstrictor și de îmbunătățire a circulației sanguine, gimnastica regulată, înotul și plimbatul contribuie la ameliorarea senzației de picioare grele. Datorită efectului său de vasoconstrictor și de intensificare a circulației sangvine, seara, dușul cu apă rece la picioare oferă, de asemenea, o senzație de împrospătare picioarelor grele, obosite, varicoase.

De ce este importantă îngrijirea varicelor?

Varicele nu sunt doar o problemă estetică. Senzația de oboseala, datorată statului în picioare prelungit, sau efortului fizic, reprezintă un simptom caracteristic al varicelor. Durerile dispar sau cel puțin se ameliorează semnificativ prin acordarea picioarelor o poziție ridicată. Indică suspiciunea flebitei dacă intensitatea durerii nu scade nici în poziția culcat și apare sensibilitate și inflamație la nivelul venei respective. Durerea profundă, surdă, umflarea picioarelor, care nu dispar nici atunci când picioarele sunt odihnite, pot fi simptome ale trombozei venoase profunde, care necesită intervenție medicală de urgență. De asemenea, și tratamentul varicelor necesită consult medical. Tratamentul varicelor poate fi, medicamentos, sau chirurgical prin îndepărtarea micilor cheaguri de sânge din vena superficială, care poate aduce, de asemenea, o îmbunătățire rapidă.

Pentru îndepărtarea varicelor, care poate deveni necesar nu doar din punct de vedere estetic, există o varietate de metode chirurgicale. Adesea, în cazurile severe, îndepărtarea venelor lezate reprezintă cea mai bună soluție. Din păcate, nu există tratament pentru combaterea predispoziției ereditare, prin urmare venele varicoase pot să reapară.

Nu se recomandă tratamentul la domiciliu acelor varice, care se manifestă prin durere chiar și în repaus. În cazul în care venele varicoase provoacă durere persistentă însoțită de umflarea picioarelor, este important să se consulte un medic cât mai curând posibil. Însă, în cazul venelor varicoase superficiale, pentru ameliorarea simptomelor se recomandă:

·         odihnirea picioarelor și acordarea picioarelor o poziție ridicată,

·         mișcare ușoară pentru a stimula circulația sângelui

·         dusul cu apa rece la picioare, care oferă vasoconstricția și o senzație de împrospătare a picioarelor grele, obosite, varicoase.

·         și utilizarea regulată a unor creme, sau sprayuri anti-varicoase cu efect de îmbunătățire a circulației sanguine la nivel local

 

Spray-ulrevigorant Vargapentru picioare grele, obosite, varicoase, calmează picioarele grele și ameliorează rapid tensiunea picioarelor suprasolicitate. Ingredientele sale naturale din plante medicinale, respectiv extractul de urzică și de semințe de muștar, reduc senzația de picioare obosite, prin proprietățile lor vasoconstrictoare și stimulante ale circulației sanguine locale. După o zi istovitoare îngrijirea picioarelor grele cu o baie răcoritoare, relaxantă pentru picioare, respectiv extractele din plante medicinale din Spray-ul revigorant Varga prin efectele lor de stimulare a circulației sanguine locale asigură o adevărată reîmprospătare!