Telefon (Luni-Vineri 9-16) 0751245131
Limba

All Categories

  • All Categories
  • Toate produsele Varga
  • Produse împotriva căderii părului
  • Împotriva căderii părului de tip masculin
  • Împotriva căderii părului pentru femei
  • Tratamente pentru păr
  • Îngrijirea picioarelor
  • Alte produse pe bază de plante medicinale

Vitamine împotriva căderii părului

Vitamine destinate împotriva căderii părului - De ce are nevoie părul tău?

Mulți dintre noi am auzit despre deficiența vitaminelor ca fiind o cauză a căderii părului. Dar care sunt vitaminele și mineralele de care are nevoie părul tău? Merită să consumi mai degrabă vitamine, diatomit sau drojdie de bere împotriva căderii părului? Poate fi și o soluție hrănirea directă a foliculilor de păr? De ce nu funcționează nici cel mai bun agent de anti-cădere a părului, chiar dacă îl folosesc de două săptămâni, ori de câte ori îmi aduc aminte? Există o serie de întrebări pe care trebuie să clarificăm pentru a inversa chelia în mod eficient!


Cauzele cheliei pot fi diferite boli cronice inflamatorii sau autoimune, tulburări la nivelul scalpului, reacții adverse ale unor medicamente, dar de cele mai multe ori este cauzată de modificările hormonale, anemie feriprivă  sau deficitul de nutrienți. Nutriția unilaterală, dietele drastice, tulburările de absorbție a nutrienților, efortul fizic intens și stresul constant care epuizează complet depozitele de vitamine și energetice ale organismului pot provoca, de asemenea, slăbirea puterii părului și subțierea firului de  păr.

Este recomandabil să lansezi un atac împotriva căderii părului cât mai curând posibil, deoarece oprirea căderii părului poate preveni pierderea unor fire de păr suplimentare valoroase! Pe rafturile din drogheriile sunt căptușite o serie de capsule, tablete, seruri, șampoane și măști destinate creșterii părului. Dar care va fi alegerea ideală dintre aceste produse, dacă nu știm exact de ce substanțe nutritive au nevoie foliculii de păr pentru a funcționa perfect?

Vitamine destinate creșterii părului

Firul de par se naște din folicul, creste printr-o diviziune intensa a celulelor rădăcinii, dinspre hipoderm spre derm. Viața unui fir de păr este de 2-6 ani. În cazul creșterii sănătoase a firului de părului, până când ciclul de viață al unui fir de  păr se termină și cade din scalp, începe o nouă creștere a firului de păr în foliculul. Vorbim de cădere anormală a părului atunci când cantitatea de fire de păr noi în creștere este mai mică decât cantitatea firelor căzute. Cu toate acestea, rărirea părului este însoțită de obicei de subțierea firelor de păr. Dacă foliculii de păr nu primesc cantitatea suficientă de substanțe nutritive, vor crește fire de păr de o calitate din ce în ce mai slabă, respectiv foliculii de păr pot deveni inactivi.

Creșterea sănătoasă a părului necesită vitamine, minerale și aminoacizi. Cele mai importante vitamine pentru creșterea părului sunt vitaminele B, în special vitamina B5, acidul folic, biotina sau vitamina H, vitamina A, vitamina E și vitamina C. Deoarece elementul constitutiv al părului, keratina, acesta fiind o proteină keratinizată, este esențial pentru producerea firelor de păr puternice și de înaltă calitate ca foliculii de păr să obțină și aminoacizi, care alcătuiesc proteinele. Căderea părului este un simptom caracteristic al deficitului de fier, însă dintre mineralele lipsa de zinc, siliciu și seleniu, de asemenea, pot rezulta slăbirea firelor de păr.

Vitaminele și mineralele nu au efect în sine în privința creșterii părului, ci mai degrabă, ajutându-se reciproc, au un efect benefic asupra creșterii părului. De exemplu, pentru ca fierul să fie absorbit, organismul are nevoie și de vitamina C, iar utilizarea seleniului  de organism este ajutată de cupru. Merită să alegi în loc de drojdia consumată folosită adesea ca agent de creștere a părului la domiciliu, masca de păr cu ulei de ricin sau clătirea părului cu urzică, acele preparate care conțin toate vitaminele, mineralele și aminoacizii care sunt necesari pentru stimularea creșterii părului.

Foliculii de păr obțin nutrienții necesari funcționării din sângele care circulă în capilarele scalpului. Cu toate acestea, în cazul capsulelor de creștere a părului și tabletelor de vitamine absorbția are loc la nivelul stomacului, astfel încât fluxul sanguin transportă doar o parte din substanțele nutritive aflate în conținutul lor la foliculii de păr.

Față de cele prezentate mai sus, agenții de anti-cădere a părului de uz extern, își exercită efectul de regenerare a părului exact asupra foliculilor de păr din scalp. Cofeina și diverse extracte de plante, care stimulează circulația sanguină locală, respectiv la nivelul scalpului, ajută foliculii de păr să absoarbă substanțele nutritive, în timp ce celelalte ingrediente ale acestora întăresc structura părului și opresc sau ameliorează căderea părului.

Picăturile împotriva căderii părului VARGA acționează direct asupra foliculilor de păr!

Picăturile împotriva căderii părului VARGA cu cele 19 extracte din plante medicinale aflate în compoziția formulei asigură vitaminele, aminoacizii și microelementele necesare funcționării sănătoase a foliculilor de păr. Hreanul, salvia și extractul de mentă cresc circulația sanguină a capilarelor la nivelul scalpului, ajutând ca foliculii de păr să obțină mai mulți nutrienți transportate de circulația sanguină. Pe lângă extractul de urzică, brusture și coada calului, folosite de secole, datorită conținutul lor ridicat de acis silicilic și siliciu, pentru a întări structura firelor de păr, plantele medicinale selectate din compoziția picăturilor dispun de un conținut ridicat de nutrienți și de un efect reciproc, contribuind la refacerea creșterii sănătoase a părului și la reactivarea foliculilor de păr inactivi.Efectul agenților anti-cădere a părului se observă după o utilizare regulată de o perioadă de 6-8 săptămâni .

Creșterea părului este un proces lent. Până când părul care a prins viață în adâncurile foliculilor de păr devine vizibil pe suprafața scalpului și părul pare vizibil mai bogat, trebuie să treacă o perioada de cel puțin două luni.

Dacă după 2 luni de utilizare a agenților de anti-cădere a părului nu se observă o scădere a ratei de cădere a părului, trebuie investigat dacă nu cumva există vreo boală în spatele slăbirii firelor de păr care necesită tratament medical. O cauză a căderii părului la femei poate fi, de asemenea, tulburarea tiroidiană sau alte tulburări hormonale. În aceste cazuri, terapia medicamentoasă adecvată poate ameliora simptomele.

Căderea părului după naștere este, de asemenea, rezultatul unor modificări semnificative hormonale. Odată ce echilibrul hormonal este restabilit, de obicei, simptomele se ameliorează, însă hrănirea intensivă a foliculilor de păr contribuie la reducerea ratei de cădere a părului. Picăturile împotriva căderii părului VARGA sunt formule fără efecte secundare cunoscute,  fiind alcătuite  doar din extracte alcoolice din plante medicinale selectate, iar nu conțin deloc substanțe artificiale. Vitaminele, microelementele și aminoacizii din picăturile de păr prin scalp ajung direct la foliculii de păr și sunt siguri de utilizat în perioada postpartum.