Telefon (Luni-Vineri 9-16) 0751245131
Limba

All Categories

 • All Categories
 • Toate produsele Varga
 • Produse împotriva căderii părului
 • Împotriva căderii părului de tip masculin
 • Împotriva căderii părului pentru femei
 • Tratamente pentru păr
 • Îngrijirea picioarelor
 • Alte produse pe bază de plante medicinale

Împotriva căderii părului pentru bărbați


Din păcate, chelia timpurie la o proporție semnificativă din bărbați începe să apară încă de la treizeci de ani și mulți simt că își pierd o parte semnificativă din farmecul lor, se simt mai puțin atractivi. La fel ca coama bAogată a unui leu, părul frumos radiază forță și vigoare, iar un aspect atractiv și tânăr poate contribui semnificativ la o carieră profesională și viață privată de succes. Cu toate acestea, deși hrănirea intensivă a foliculilor de păr poate reduce rata cheliei și chiar stimularea foliculilor de păr slăbiți rezultând adesea creșterea firelor de păr noi,  puternice și sănătoase, încă există o percepție larg răspândită în privința faptului că nu sunt posibilități în ceea ce privește lupta împotriva căderii părului!

 

Cauzele căderii părului


Căderea părului poate fi cauzată de deficiențe nutriționale, de efectele secundare ale unor medicamente, de anemie feriprivă sau de condiții de viață stresante, de boli ale scalpului și de diverse boli cronice inflamatorii sau autoimune. În cele mai multe cazuri, însă, problemele hormonale reprezintă bazele fundamentale al fenomenului disperat. La bărbații cu vârsta cuprinsă între 25 și 45 de ani, în majoritatea cazurilor, căderea părului este cauzată de alopecia androgenă hormonală, adică de căderea părului de tip masculin, alopecie masculină, datorită predispoziției moștenite.


Alopecia androgenă sau chelie cu tipar masculin de origine hormonală

Căderea părului cu model masculin, cu un debut gradual începând în regiunea tâmplelor și în zona parietală, prezintă manifestări caracteristice: rărirea părului nu este uniformă, ci începe să se retragă de la nivelul frunții sau apare sub formă de pete de chelie care se întinde în zona parietală. Bărbații afectați ajuns la o vârstă înaintată își păstrează adesea doar o porțiune a părului inițial, la nivelul urechilor, care este unită de gât. În aceste cazuri pierderea părului este cauzată de sensibilitatea foliculilor de păr la dihidrotestosteron (DHT), produsă de anumite enzime din principalul hormon masculin testosteron. Efectul hormonului DHT slăbește funcționarea foliculilor de păr la cei afectați. Apar tulburări în hrănirea foliculilor de păr cu nutrienți, ca urmare aceștia dezvoltând fire de păr cu cicluri de viață din ce în ce mai scurte și mai subțiri. În timp, foliculii de păr slăbiți în regiunea temporo-parietală mor și se dezvoltă un scalp strălucitor și chel. Extinderea răririi părului diferă de la o persoană la alta, la unele persoane chelia apare la treizeci de ani, însă la multe persoane chelirea este un proces lent care poate să dureze și câteva decenii. Sensibilitatea foliculului de păr la DHT, respectiv cantitatea de DHT produsă sunt, de asemenea, fenomene determinate de predispozițiile genetice individuale, care diferă de la o persoană la alta. În aceste cazuri nu se recomandă administrarea unor medicamente, deoarece tratamentul destinat controlului producției de hormoni DHT poate provoca efecte secundare grave. Pentru o lungă perioadă de timp, așa părea că în lupta combaterii cheliei cu model masculin alte soluții, decât implanturile de păr foarte costisitoare, nu există. Cu toate acestea, cercetările efectuate în ultimii ani rezultă că, în multe cazuri, administrând un tratament adecvat, foliculii de păr care nu produc fire de păr, însă sunt încă în viață își vor câștiga o nouă forță!


Ce pot face împotriva căderii parului?


Tratarea căderii părului depinde de cauzele principale. Căderea părului cauzată de diferite boli și medicamente este de obicei temporară, iar creșterea normală a părului se restabilește după vindecare. De obicei, administrarea unor medicamente împotriva căderii părului este recomandată în acele cazuri, când acesta este cauzată de o boală (de exemplu, hipotiroidism, boli inflamatorii sau autoimune, probleme hormonale) care, oricum, trebuie tratate. În acest caz, pe lângă rărirea părului, de obicei, se manifestă o serie de alte simptome care indică modificările apărute la nivelul funcționării organismului. Părul, care se rărește din cauza deficitului de vitamine sau oligoelemente apărute în urma epuizării fizice-mentale, a alimentației necorespunzătoare sau a tulburărilor de absorbție digestivă, nutritivă, poate fi tratată cu ajutorul diferitelor vitamine destinate creșterii părului, din interior, iar din exterior, cu ajutorul anumitor agenți de anti-chelie care hrănesc foliculii de păr cu substanțe nutritive.


De ce crește firul de păr?

 

Firul de părul este o substanță anorganică constând 90% din  proteine ​​keratinizate, keratină și aproximativ 10% din apă. Dezvoltarea sa începe de la bulbul de păr aflat la baza foliculului de păr localizat în scalp și are un ciclu de viață de 2-6 ani. Firele de păr se reînnoiesc constant. Vorbim despre pierderea anormală a părului în cazul în care cantitatea - și calitatea - firelor de păr noi nu înlocuiesc firele de păr căzute în mod natural, iar părului își pierde puterea și începe să apară o subțiere vizibilă. Căderea părului este de obicei cauzată de o scădere a capacității foliculilor de păr de a se regenera. Foliculii de păr absorb nutrienții necesari funcționării lor din sângele care circulă în capilarele la nivelul scalpului prin bulbii de păr aflați la baza foliculilor de păr. Deoarece scheletul de keratină al firului de păr este compus din proteine, creșterea sănătoasă necesită nu numai vitamine și minerale, ci și aminoacizi, aceștia fiind cărămizii” care formează proteinele. Cele mai importante vitamine pentru menținerea părului strălucitor și plin de vitalitate sunt vitaminele B, vitamina H, numită și biotină, vitamina A, vitamina E, vitamina C și acid folic, iar printre minerale  siliciul, zincul, seleniul și fierul. Dacă foliculii de păr nu primesc cantitatea suficientă de substanțe nutritive, vor crește fire de păr de calitate mai slabe, respectiv foliculii de păr pot deveni inactivi.

Cheia pentru combaterea cheliei este, prin urmare, asigurarea hrănirii cu nutrienți a foliculilor de păr. Preparatele destinate  împotriva căderii părului asigură organismului vitaminele, mineralele și aminoacizii necesari pentru creșterea sănătoasă a părului. Dezavantajul suplimentelor orale poate consta în faptul că doar o mică parte din vitaminele destinate creșterii părului, absorbite prin stomac, ajung la foliculii de păr, respectiv multe capsule și tablete de anti-cădere a părului pot provoca reacții adverse la nivelul sistemului digestiv, tulburări gastrice și, la cei care sunt sensibili în acest sens, apetit crescut. În schimb, substanțele nutritive prețioase din compoziția preparatelor de uz extern se absorb prin scalp, ajungând într-un mod direct la foliculii de păr. Picăturile VARGA, dezvoltate împotriva căderii părului, cu cele 19 extracte concentrate din plante medicinale aflați în compoziția formulei, ajută  hrănirea foliculilor de păr, asigurând prin scaAlp multitudinea vitaminelor, microelementelor și aminoacizilor necesari producerii firelor de păr puternice și elastice.


Stimularea foliculilor de păr complet natural


Asigurarea furnizării substanțelor nutritive foliculilor de păr și menținerea echilibrului scalpului reprezintă cei doi piloni ai creșterii normale a părului . Pentru a restabili frumusețea tinerească, elasticitatea și densitatea părului, trebuie avute în vedere următoarele:

 • Fire de păr sănătoase cresc pe un scalp sănătos.
 • Pentru reînnoirea și întărirea continuă a firelor de păr, foliculii de păr au nevoie nu numai de vitamine, ci și de aminoacizi și diverse microelemente.
 • Prin stimularea circulației capilarelor la nivelul scalpului, foliculii de păr obțin mai mult sânge proaspăt, respectiv mai mulți nutrienți.
 • Pe lângă oprirea căderii părului, stimularea ritmului de creștere a firelor de păr ajută la îmbogățirea părului.
 • Întărirea structurii firelor de păr are ca rezultat un păr mai puternic,  mai flexibil,  mai viguros.

Alopecia (Chelia) ereditară de origine hormonală se caracterizează prin epuizarea treptată a foliculilor de păr. Însă prin utilizarea regulată a Picăturilor împotriva căderii părului VARGA, foliculii de păr care nu mai produc fire de păr sau produc fire de păr cu o calitate foarte slabă, în majoritatea cazurilor, își vor recâștiga forța, iar procesul de creștere a părului va începe din nou!  Aminoacizii, oligoelementele și vitaminele din cele 19 extracte din plante medicinale selectate aflați în conținutul Picăturilor împotriva căderii părului VARGA, printr-un tratament intensiv, ajung direct la bulbii de păr localizați adânc în foliculii de păr aflați la nivelul scalpului. Asigurarea substanțelor nutritive foliculilor de păr este, de asemenea, ajutată de stimularea circulației sanguine locale la nivelul scalpului. Cu scopul de a îmbunătăți circulația sanguină la nivelul scalpului efectele de îmbunătățire a circulației sanguine ale extractelor din plante ușor iritante la nivel dermic se utilizează în multe preparate. La locul de aplicare al acestor extracte din plante vasele capilare aflate la nivel dermic se dilată, ajungând o cantitate mai mare de sânge în zona afectată, în urma căruia foliculii de păr, datorită acestui cantități crescute de sânge, obțin multe substanțe nutritive. Una dintre cele mai importante plante medicinale destinată stimulării circulației sanguine locale este extractul de hrean, aflat între ingredientele din compoziția Picăturilor împotriva căderii părului VARGA. De asemenea, eficacitatea Picăturilor împotriva căderii părului VARGA se datorează și extractului de urzică, brusture și coada calului, utilizate cu predilecție în medicina populară pentru întărirea structurii părului și stimulării creșterii părului. Aceste plante conțin cantități mari de acid silicic, iar acidul silicic este una dintre cele mai importante surse naturale de siliciu, care este responsabilă pentru menținerea unei structuri puternice ale firelor de păr. Restabilirea echilibrului scalpului este, de asemenea, susținută de extractul de mușețel și de gălbenele, recunoscute pentru efectul lor de calmante ale pielii, de extractul de frunza de nuc și de salvie, fiind utilizate extern în medicina populară pentru proprietățile lor antiinflamatoare, precum și extractul de pătlagina îngustă și sunătoare, recomandate pentru vindecarea rănilor în medicina naturală. Efectul regenerant al Picăturilor împotriva căderii părului VARGA se datorează conținutului lor extrem de ridicat de nutrienți, în plus, în afara extractului hidroalcoolic pur din plante medicinale selectate deloc nu conține substanțe artificiale!  Pentru a întări părul și a opri subțierea, pe lângă utilizarea conform celor prescrise a Picăturilor împotriva căderii părului VARGA, se recomandă utilizarea Samponului VARGA din plande medicinale sau Șamponului VARGA cu Cafeină recomandate pentru spălarea regulată a părului. Pe lângă extractele din plante medicinale care întăresc, respectiv reduc căderea părului, cofeina este un ingredient cunoscut pentru beneficiile sale de stimulare a circulației sanguine la nivelul scalpului, de reducere a ratei căderii părului și de stimulare a absorbției de nutrienți de foliculii de păr.

 

Inversarea procesului căderii părului necesită timp.


Mulți sunt dezamăgiți după o perioadă de utilizare de 3-4 săptămâni a unor agenți de anti-cădere a părului, deoarece nu experimentează nici o creștere a părului. Acest fenomen nu-i sigur că se datorează doar faptului că produsul recomandat este ineficient, mai exact, în cadrul acestei perioade - de obicei - nici măcar nu se dovedește cât de mult se îndeplinesc speranțele atașate produsului respectiv. Firele de păr cresc în medie de 1 cm pe lună, iar creșterea lor începe în profunzimea foliculilor de păr, de la bulbii de păr. Nici cel mai bun agent destinat creșterii părului nu oferă un efect imediat, necesită timp ca aportul de nutrienți ajuns la foliculii de păr să prezinte semne vizibile de îmbunătățire și să aibă capacitate de a porni creșterea unui fir de păr mai puternic. Noul fir de păr își începe ciclul de viață adânc în scalp și necesită cel puțin un centimetru sau doi de creștere pentru a fi vizibil și palpabil. Datorită ritmului lent de creștere a firelor de păr, eficacitatea agenților anti-cădere a părului, respectiv creșterea densității părului, se manifestă de fapt doar după 2-3 luni de utilizare în conformitate cu cele recomandate. Prin urmare, merită ca lupta  împotriva căderii părului să fie început cât mai curând posibil, deoarece, cu ajutorul tratamentului început la timp, unii dintre foliculii de păr inactivi pot deveni din nou viabili. Hrănire intensivă oferită de Picăturile împotriva căderii părului VARGA prin puterea extractelor naturale din plante medicinale, fără a provoca efecte secundare, susține reînnoirea foliculilor de păr epuizați, respectiv întărește părul. Efectele sale benefice apar deja după 1-2 luni de utilizare regulată: inițial scade rata de subțiere a părului, apoi odată cu apariția unor fire noi de păr, începe să crească încet densitatea părului, iar, în cele din urmă, vigurozitatea lui devine clar vizibilă și palpabilă.